כל כך הרבה נעשה על ידינו כדי להבטיח את ביטחונו של התינוק: במהלך ההיריון אנו דואגות לתזונה נכונה ונמנעות מסיגריות אלכוהול וסמים מכל סוג שהוא (אפילו תרופות ללא מרשם כגון אספירין, כדורים נגד הצטננות או שפעת, עלולות לגרום נזק לעובר או בעיות במהלך ההיריון); אנו מתעדכנות בתחום מתוך כוונה להגיע ללידה טבעית וללא תרופות.  לאחר הלידה, אנו מניקות מתוך ידיעה שזו התזונה הטובה ביותר לתינוק.  בקצרה, אנו עושות כל שביכולתנו על מנת להבטיח את בריאות התינוק.

אך מה לגבי בדיקת עמוד השדרה של התינוק? כיצד נדע אם לתינוקנו עמוד שדרה בריא? מצב לא-תקין של עמוד השדרה עלול להשפיע על בריאות הילד כל חייו.  רופאים כירופרקטים הנם בעלי הכשרה מיוחדת לבדיקת עמוד השדרה של ילדים לאיתור עיוותים הגורמים נזק עצבי – המכונים סבלוקסציות שדרתיות (סבלוקסציות).

 טראומה בלידה –  סבלוקסציה ראשונה 

 לעתים נגרם נזק לעמוד השדרה בזמן הלידה.  כיצד זה קורה?  לדברי ד"ר אברהם טובין (Abraham Towbin) תהליך הלידה עלול להיות אירוע טראומתי ולגרום נזק... לחץ מכני המופעל על ידי מניפולציה בעת הלידה – אפילו שימוש בפעולות סטנדרטיות, שמרניות - עלול להיות בלתי נסבל עבור העובר... מרבית הסימנים, המובחנים בחדר הלידה,  לפגיעה ביילודים הנם עצביים...

 עמוד השדרה ובריאות התינוק

 בתהליך הלידה, שההתערבות בו הופכת יותר ויותר שכיחה, כוונון כירופרקטי מקבל חשיבות רבה אף יותר לעתיד הילד.

לארי וובסטר, ד"ר לכירופרקטיקה, מקים הארגון הבינלאומי לכירופרקטיקה פדיאטרית

 מחקרים מאשרים תצפיות כירופרקטיות המצביעות על כך שתינוקות עלולים לסבול מסבלוקסציות שדרתיות.  במחקר אחד, שבו נבדקו 1,250 תינוקות חמישה ימים לאחר לידתם, סבלו 211 מבין התינוקות מהקאות, היפראקטיביות וחוסר שינה.  
ב-95% מקבוצה זו נמצאו סבלוקסציות.  למרות שהחוקרים במחקר זה היו רופאים קונבנציונאליים, הם הכירו את כוחו של הטיפול הכירופרקטי והתינוקות קיבלו את הטיפול השדרתי שהיו זקוקים לו.  כותבי המחקר דיווחו כי כוונון שדרתי "הביא לעתים קרובות לרגיעה מיידית, הפסקת הבכי, הרפיית שרירים ונמנום."  מחברי העבודה ציינו כי עמוד שדרה לא תקין גורם ל"תופעות רפואיות רבות החל בליקויים מוטוריים וכלה בהתנגדות נמוכה לזיהומים – בייחוד דלקות אוזניים, אף וגרון."  המחקר המוזכר לעיל דן בילד בן שנה וחצי שסבל מדלקת שקדים, דלקות מעיים תכופות, דלקת לחמית שלא הגיבה לטיפול תרופתי, הצטננות תכופה, כאב אוזניים והפרעות שינה.  הילד קיבל כוונון כירופרקטי של עמוד השדרה.  לאחר הטיפול דרש הילד להיכנס למיטה וישן בשלווה עד הבוקר.  בריאותו הפכה נורמטיבית.

             נשאלת השאלה, מה היה גורלו של ילד זה לולא טופל עמוד השדרה שלו?  חיים תלויי אנטיביוטיקה ותרופות אחרות?  חיים של חולי מתמשך?

כותבי המחקר שלעיל הסיקו כי "בדיקה כירופרקטית של עמוד השדרה צריכה להוות דרישת חובה לאחר כל לידה קשה" וכל לחץ על עמוד השדרה "צריך לעבור... כוונון... הצלחת הכוונון מעמידה בצל כל סוג אחר (של טיפול)."  במחקר אחר שנערך ב-1093 יילודים, סבלו 298 מהם מלחץ בצוואר עליון וסימנים ראשונים לעקמת.  אין ספק כי ילדים רבים נולדים עם סבלוקסציות, העלולות, בהיעדר טיפול, לפגוע בבריאותם משך כל חייהם. 

משך למעלה ממאה שנים...

משך למעלה ממאה שנה הבחינו רופאים כירופרקטים בתגובות הדרמטיות לעתים של תינוקות לטיפול כירופרקטי.

נראה כי אין גבול למצבים העשויים להגיב לטיפול כירופרקטי; מדגם חלקי בלבד מהווים: עווית מעיים, קשיי הנקה, שיתוק על שם ארב (Erb's palsy) (זרוע רפויה ובלתי מפותחת), טורטיקוליס (פיתול צוואר), התפתחות לא אחידה של הפנים והגולגולת, היפוך (inversion) בכף הרגל, "עצבנות", דלקות אוזניים אף וגרון, אלרגיות, הפרעות שינה והקאות.  כל תינוק, חולה כבריא, זקוק לעמוד שדרה תקין.

 תסמונת התינוק המטולטל (Shaken Baby Syndrome)

תינוקות הנם בעלי ראש כבד.  טלטול קל של הילד יכול לגרום לנזק עצבי חמור, כיוון ששרירי הצוואר שלו אינם מפותחים.  נזק מסוג זה יכול להיגרם כתוצאה ממשחק של זריקת התינוק באוויר ותפישתו.  הנזק הנגרם מכונה תסמונת התינוק המטולטל.  בנוסף לטלטול וזריקה באוויר, גם הכאה בישבן יכולה לגרום לנזק שדרתי או נוירולוגי לילד.  כל ילד שחווה התנהגות אגרסיבית כזו זקוק עד מאוד לבדיקה כירופרקטית כדי למנוע נזק עצבי אפשרי.

 מתי זקוק התינוק לבדיקת עמוד השדרה?

לדברי המומחה המנוח לכירופרקטיקה פדיאטרית, ד"ר לארי וובסטר, במהלך השנה הראשונה לחיי תינוק חשוב לבצע בדיקת עמוד שדרה בשש נקודות הזמן הבאות:   
  • בתום תהליך הלידה
  • כאשר התינוק מתחיל להרים את הראש
  • כאשר התינוק מתיישב
  • כאשר התינוק מתחיל לזחול
  • כאשר התינוק מתחיל לעמוד
  • כאשר התינוק מתחיל ללכת
 
לסיכום
 מגיע לילדינו לקבל טיפול טבעי, ללא תרופות כימיות מסוכנות וניתוחים שתועלתם אינה מוכחת.
 תנו לתינוקכם את הסיכוי הטוב ביותר לחיים בריאים.  תינוקכם עובר בדיקת ראייה, לב, שמיעה – אנא הביאו את ילד(י)כם לבדיקה כירופרקטית של עמוד השדרה.  בדיקה פשוטה כעת יכולה להוות הבדל משמעותי לילד לשארית חייו.

כירופרקטיקת פעוטות ותינוקות

 
מודיעין:   סולומון סנטר,  טלפון: 08-9118089      טלמון:  רח' הר אפרים 41,   050-8911074
..